MARKEDSPLASSEN ONSDAG (målgruppe 13 - 20 år)

Teater Fusentast presenterer forestillingen LANGLIGGER. Etter en alvorlig bilulykke ble Coby langtidspasient i ett år. Hun overlevde takket være en dyktig gastrokirurg, gode sykepleiere, lege-ektemannen, egeninnsats, flere stomier, intravenøs næring og et stort nettverk. Men utskrivningspress, feilvurderinger og rutineglipp truet hennes liv flere ganger. Noe hun som samfunnsengasjert teatermenneske har ønsket å gå til bunns i. Galgenhumoristisk dokumentarteater i undringens tegn. Om livet i og rundt sykesengen - intenst sosialt og kreativt - og om et underlig uslitelig godt humør tross smerte og ubehag. Gjennom sceniske virkemidler og korte klipp fra to år med research-intervjuer av helseeksperter rundt om i Skandinavia, trekkes tråder ut til et større bilde som angår oss alle, og gir et usminket innblikk i sykehusenes hverdag. Og håp for framtiden.

Sagliocco Ensemble presenterer forestillingen TO ORD. På scene er det en kvinne, en stol, en veske - og stillheten. Opp av vesken sin tar hun gjenstander, en etter en. Først tar hun opp ting man vanligvis finner i en veske: en liten notatbok, en tube med krem. Og så mer uvanlige ting: en trippel stikkontakt, en porselenskopp, et utkastelsesbrev, en purreløk, en pistol og så: en seddelbunke med 5 millioner kroner.Norsk versjon av den prisbelønte franske dramatikeren Phillippe Dorins stykke Deux mots. Dorin er en av de mest markante barn- og ungdomsdramatikere i Frankrike og stykket er oversatt til norsk av Christine Amadou. To ord er en ung jentes forsøk på å gjenfortelle en serie selvopplevde dramatiske hendelser. Soloforestillingen rettes mot ungdom.

Bente Børsum presenterer forestillingen MIN FORESTILLING OM MOR. "Jeg heter Bente Børsum. Jeg er skuespiller, og jeg har en historie å fortelle. En historie som har bodd i meg så lenge jeg kan huske." Slik begynner Bente Børsum sin gripende historie om sin mor, Lise Børsum, som fra å være en godt gift legefrue på Oslos beste vestkant, snublet inn i motstandsbevegelsen da annen verdenskrig brøt ut. I 1943 ble hun arrestert, torturert, og sendt til konsentrasjonsleiren Ravensbrück i Tyskland. Da hun kom hjem igjen etter krigen greide hun ikke å forholde seg til sitt tidligere liv. Hun forlot familien. Og Bente. På scenen Bente Børsum og fiolinisten Susanne Schwartz.

Transiteatret - Bergen presenterer forestillingen U-DUB. U-DUB griper fatt i det myteomspunne Judasevangeliet, funnet av en egyptisk gjeter en gang på 1970 tallet. Som et slags motstykke, eller «dubbet» B-side til regissør og dramatiker Tore V Lids omfattennde sørgespill «JudasEvangeliet» (Ultima, 2013), holder foresllingen fast ved historien om Judas, men konsentreres rundt selve grunnmotivet - Judas drepende politiske dilemma hvor Judas gjør det ultimate offer for at noe annet - noe som anses som større - skal kunne skje. Forestillingen inviterer på ulike vis de unge til å reflektere over slike moralske dilemma. Samtidig er U-DUB et forsøk på å åpne opp en ny scenisk genre: En såkalt "Scenisk DUB" - i grenselandet mellom live konsert, film, animasjon, spill og hørespill.

Rom for dans presenterer forestillingen #Me&U og KROM. #Me&U er en forestilling- og verkstedsproduksjon som skal spilles for ungdomsskoletrinnet. #Me&U løfter frem potensialet i det å være ung i dag og utforsker spørsmål knyttet til identitet, selvbilde og kjønn. Prosjektet ønsker å bevisstgjøre unge om egne uttrykk og egne valg – hva er utfordringene, hva er mulighetene? Kunstnerne møter de unge tett på, og elevene får både reflektere, skape og oppleve. KROM – kropp i rom er en dansekunstproduksjon i klasserommet for 1.-7. trinn med tema kropp og mangfold.Tre dansekunstnere forteller sine historier om og med kroppen, samtidig får elevene delta aktivt og skapende med sine kropper. I arbeidet med KROM spør vi: Hva kan kroppen være? Hvordan kan kroppen erfare, møte og uttrykke hvem vi er? Presentasjon av danser Charlott Madeleine Utzig og kunstnerisk leder Camilla Myhre.

 

fra 12 år